Kaiturin Tila
TILALLA VOI VIERAILLA ENNAKKOVARAUKSELLA YMPÄRI VUODEN. OTA YHTEYTTÄ EMÄNTÄÄN!

---
-
Kaiturin tila
Tervetuloa!
Kaiturin tila Maskun Pakaisissa tarjoaa kävijöilleen palan elävää maaseutua kauniine pihapiireineen ja maatiaiseläimineen. Tila sopii niin ryhmille retki- ja kokouspaikaksi kuin opintoretkikohteeksi sekä lapsi- että aikuisryhmille. Uutuutena valikoimaan ovat tulleet myös yrityksille tarjottavat TYKY-päivät! Yksittäiset vierailijat pääsevät tutustumaan tilaan juhannuksesta koulujen kesäloman loppuun kestävällä yleisöopastuskaudella. Meillä eläimiin tutustutaan ensin aina opastetusti, mikä takaa niin ihmisten kuin eläintenkin viihtymisen. Tutustu tarjontaan Tuotteet ja palvelut -alasivulla ja kysy lisää emäntä Marjukka Kulmalalta! Tulethan siis kuitenkin kesäisin opastusaikoina tai kahvilan aukioloaikoina, sillä muulloin tila on perheemme koti. Yksityiskierroksia toki pidetään sopimuksen mukaan muinakin aikoina ympäri vuoden!

Sivujen alaosissa olevia kuvia napauttamalla näet ne isompina.


-
Hautajaisväkeä vuonna 1917
Ajankohtaista
Teemakierroksia historiasta kiinnostuneille
Olemme koostaneet tilahistoriikkia tilamme 400 menneestä vuodesta ja kiinnostavaa aineistoa on kertynyt opastuskierrokseksi asti. Sisällissodan dramaattisia vaiheitakaan ei unohdeta. Kierroksella tutkitaan emännän opastuksella rakennuksia, miljöötä, esineitä ja vanhoja valokuvia historiallisten silmälasien läpi ja hämmästytään siitä, mistä kaikesta entisajan ihmiset ovat selviytyneet! Lopuksi juodaan kahvit ja syödään nisut vanhassa päärakennuksessa. Hinta 15 €/hlö, ryhmän minimikoko 10 hlöä. Tämä kierros sopii erityisesti historiasta viehättyneille aikuisryhmille!

Vaikka varsinainen retkisesonki alkaa vasta keväällä, opastuksia järjestetään tilauksesta kaikkina vuodenaikoina. Ota yhteyttä emäntään! Lapsiryhmien kevätretkiä suunnittelevien kannattaa katsastaa Tuotteet ja palvelut -alasivulta kohta Koulu- ja päiväkotiryhmien retket!

-
Tiuku ja Teme on valloittava pari!Tiuku ja Teme on valloittava pari!
Eläinkuulumisia
Vuodenkierrossa ollaan nyt siinä vaiheessa, että kevät on jo kaikilla mielessä. Kanat ovat täydessä munimisvauhdissa ja päivän piteneminen sen kun tehostaa niitä. Lampaat Rauha ja Suoma odottavat jälkikasvua, se on oikein ultraamalla tänä vuonna varmistettu. Laskettu aika on maaliskuun lopussa - huhtikuun alussa. Kanit Nasu ja Orvokki ovat pärjänneet hyvin ulkotarhassa, vaikka pakkanenkin on paukkunut. Yöksi ne toki vetäytyvät omaan kanitaloonsa ja siellä olevaan pesään. Puoli vuotta täyttäneet kissat Tiuku ja Teme ovat pikku hiljaa saamassa aikuisen kissan elkeitä eli ulkoilun lomassa välillä ollaan sisällä jo ihan rauhallisestikin sohvaa kynsimättä! Lehmät Heilikki, Anneli ja Onneli ovat vielä oikeita karvaturreja talviturkeissaan, mutta pian päästään harjaamaan paksua talvikarvaa irti. Lehmiämme voi katsella myös Yle Areenassa, sillä Puoli seitsemän -ohjelman toimittaja Päivikki Koskinen kävi syksyllä 2016 tekemässä reportaasia lukulehmätoiminnasta. Tässä linkki reilun kolmen minuutin pätkään, joka on erittäin hyvä johdatus aiheeseen: Lue lehmälle. Raision kaupunginkirjaston kanssa olemme aloittaneet lukulehmähankkeen, joka suunnataan raisiolaisille tokaluokkalaisille. He pääsevät kaikki lukemaan lehmille ja samalla tutustuvat tilaan ja eläimiin muutenkin.

Eläinkuulumisia kannattaa seurata myös facebookissa, sinne tiedot päivittyvät kaikkein nopeimmin!

-
-
Yhteystiedot
-
Kaiturin tila
http://www.kaiturintila.fi

Emäntä:
Marjukka Kulmala
050 524 3278

-

 
  
-
118040 | Copyright © 2018 Kaiturin Tila